Τα χειροποίητα σαμπουάν SOLIDU τα φέρμαμε από την Λιθουανία στην Ελλάδα προς το τέλος του 2020, από μια μικρή επιχείρηση γυναικών, όπως είναι και η δική μας άλλωστε!
Η ποιότητα τους, τα φυσικά αρώματα καθώς και το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε, όπως και εσάς που τα προτιμήσατε στη συνέχεια.

Τελικά τα προϊόντα SOLIDU... ήρθαν για να μείνουν!! 

 

 

Γιατί να αντικαταστήσετε το κλασικό υγρό σαμπουάν σας με ένα SOLIDU σαμπουάν;

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ (χωρίς κατάλοιπα και χρονοβόρο μεταβατικό στάδιο). 
Τα συμπαγή σαμπουάν SOLIDU είναι κατασκευασμένα από συμπυκνωμένα συστατικά κατάλληλα για μαλλιά (αλλά χωρίς θειϊκά άλατα, τα γνωστά SLS/SLES*), με χαμηλότερο PH απ' αυτό των σαπουνιών και έτσι λειτουργούν τέλεια για τα μαλλιά σας.
Για τον λόγο αυτό η μετάβαση από τα συμβατικά/συνθετικά σαμπουάν στα φυσικά στερεά σαμπουάν είναι άμεση και αποτελεσματική, σε αντίθεση με το σαπούνι που η μετάβαση, ιδιαίτερα σε βαμμένα/επεξεργασμένα μαλλιά, μπορεί να είναι χρονοβόρα μέχρι να συνηθίσει η τρίχα λόγω του υψηλότερου PH.
*Τα Sodium Lauryl Sulfate (SLS) ή Sodium Laureth Sulfate (SLES) είναι θειϊκές ενώσεις (παράγωγα πετρελαίου) και η βασική σύσταση των περισσότερων αφριστικών απορρυπαντικών αλλά και καλλυντικών, όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες κλπ. Πρόκειται για επιφανειοδραστικούς/αφριστικούς παράγοντες, πολύ χαμηλού κόστους για τις εταιρίες αλλά με άσχημες συνέπειες σε όσους υποφέρουν από δερματικά προβλήματα.


ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ.

Παίρνετε μόνο τα ενεργά συστατικά, επομένως δεν πληρώνετε για νερό και την μεταφορά του. Σημαίνει επίσης πιο συμπαγείς, φθηνότερες και λιγότερο ρυπογόνες μεταφορές.


ΒΙΟΑΠΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ.
 
Δεν χρησιμοποιούμε μικροπλαστικά, σιλικόνες ή άλλα συστατικά που δεν βιοαποικοδομούνται εύκολα. 


ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ (ZERO WASTE).

Χρησιμοποιήστε το άνυδρο προϊόν μας μέχρι το τελευταίο κομμάτι και κομποστοποιήστε τη βιοαποικοδομήσιμη συσκευασία μας. Το μόνο που μένει είναι η μικροσκοπική ετικέτα, η οποία μπορεί να ανακυκλωθεί με χαρτί! 
(SAPONTINA'S TIP: Τυλίξτε την ετικέτα μαζί με άλλα φύλλα χαρτιού δημιουργώντας μια αρκετά μεγάλη μάζα για να συμπεριληφθεί στην ανακύκλωση κατά την διαλογή από την εταιρία ανακύκλωσης).


ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ.
 
Ελαφρύ και εύκολο στη μεταφορά, χωρίς να ανησυχείτε για χυμένα υγρά στην τσάντα σας, χωρίς περιορισμούς όταν επιβιβάζεστε σε αεροπλάνο. 


ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Μια μπάρα σαμπουάν διαρκεί εξίσου το ίδιο, ή ακόμα περισσότερο από ένα συμβατικό μπουκάλι σαμπουάν. 

Καινοτόμες Συσκευασίες

Η συσκευασία SOLIDU είναι χωρίς πλαστικό καθώς και χωρίς χαρτί, εντελώς φυσική και μπορεί να λιπασματοποιηθεί σε οικιακό κομπόστ σε 45 ημέρες. 

ΦΥΣΙΚΗ & ΑΣΦΑΛΗΣ. 
Η συσκευασία SOLIDU είναι χωρίς πλαστικό και χωρίς χαρτί: παράγεται από άμυλο, μπαμπού και κάρβουνο. Το μπαμπού είναι ένα από τα πιο βιώσιμα υλικά στη γη, μεγαλώνει μέχρι το μέτρο την ημέρα. Για να φτιαχτεί αυτό το κουτί, το μπαμπού επεξεργάζεται μαζί με φυσικό άμυλο. Το υλικό βάφεται με κάρβουνο χωρίς τη χρήση συνθετικών χρωμάτων. 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ. 
Για την παραγωγή κουτιού SOLIDU, χρησιμοποιούνται κομμάτια μπαμπού από την παραγωγή μπαμπού chopstics αντί για παρθένο μπαμπού. 

ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΟ (HOME COMPOST). 
Το κουτί μπορεί να λιπασματοποιηθεί σε οικιακό κομπόστ και να βιοαποικοδομηθεί σε περίπου 45 ημέρες. Μπορεί ακόμη και να είναι χρήσιμο για το έδαφος, καθώς το άμυλο είναι θρεπτικό συστατικό του εδάφους. Ακόμη μπορεί και να αναμιχθεί σε ζωοτροφές ως πρόσθετη πηγή υδατανθράκων.

Βρείτε όλη την σειρά προϊόντων SOLIDU στο eshop μας εδώ.