Πώς πακετάρουμε τις αποστολές μας;

 

Η βιωσιμότητα είναι πολύ σημαντική για εμάς στη Sapontina. Αποστέλλουμε χωρίς καθόλου πλαστικό και όλα τα υλικά μας είναι 100% ανακυκλώσιμα και 100% κομποστοποιήσιμα.

Γι’ αυτό προσπαθούμε να επαναχρησιμοποιούμε παλιά υλικά συσκευασίας όταν αυτά είναι καθαρά και βολικά, όπως χαρτοκιβώτια και αντι-κραδασμικά υλικά από άλλες εισερχόμενες αποστολές και να αποφεύγουμε το πλαστικό.
Κατά συνέπεια, μπορεί αρκετές φορές η συσκευασία μας να μην φαίνεται φανταχτερή και όμορφη. Ζητούμε την κατανόησή σας καθώς προσπαθούμε να διαφυλάξουμε το περιβάλλον. Δεν είναι η εξωτερική εμφάνιση που μετράει αλλά το εσωτερικό (περιεχόμενο).

Συνεργαζόμαστε με τους προμηθευτές μας για να διασφαλίσουμε ότι οι εισερχόμενες αποστολές είναι επίσης χωρίς πλαστικό.

 

1. Με τι προστατεύονται τα εύθραυστα υλικά κατά την αποστολή εάν δεν χρησιμοποιούμε πλαστικό;

Προσπαθούμε να μην τοποθετούμε υλικά συσκευασίας μέσα στα κιβώτια αποστολής, αλλά για όποιες παραγγελίες είναι εύθραυστες ή ευάλωτες στην υγρασία, χρησιμοποιούμε 100% ανακυκλώσιμα και 100% κομποστοποιήσιμα υλικά συσκευασίας χαρτιού που προέρχονται κυρίως από επαναχρήση ή μετακαταναλωτική ανακύκλωση.

 

2. Από τι είναι κατασκευασμένες οι κάρτες στις αποστολές μας;

Οι κάρτες στις αποστολές μας είναι 100% ανακυκλώσιμες, κομποστοποιήσιμες και χωρίς πλαστικό.

 

3. Περιλαμβάνονται δωρεάν δείγματα στα δέματά μας;

Προσπαθούμε να συμπεριλαμβάνουμε στις παραγγελίες σας αρκετά συχνά δωράκια, πάντα χωρίς πλαστικό. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι εύκολο και συχνά εφικτό.

Τα γνωστά σε όλους «Δωρεάν δείγματα καλλυντικών» συνήθως σε φακελάκια από μείγμα πλαστικού κ.α. δεν θα τα βρείτε στα δέματά μας. Ναι μεν είναι εξαιρετικά βολικά καθώς είναι οικονομικά για τον κατασκευαστή/έμπορο, ενώ παράλληλα δημιουργούν αίσθημα ικανοποίησης στον μέσο καταναλωτή και εν δυνάμει αγοραστή του εκάστοτε προϊόντος, αλλά το περιβαλλοντικό κόστος είναι ασύμφορο αφού δεν μπορούν να ανακυκλωθούν και καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής.

 

4. Πώς σφραγίζονται τα κιβώτιά μας;

Σφραγίζουμε τα κιβώτιά μας με μη ενισχυμένη χαρτοταινία αποστολών. Είναι 100% ανακυκλώσιμη, κομποστοποιήσιμη και χωρίς πλαστικό.

 

5. Πού μπορείτε να βρείτε την χαρτοταινία μας;

Ενθαρρύνουμε όλες και όλους να την χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να την παραγγείλετε εδώ!

 

6. Τι ζητάμε από τους χονδρεμπόρους μας;

Απαιτούμε όλες οι αποστολές στη Sapontina να παρέχονται 100% χωρίς καινούργιο πλαστικό. Όσο λιγότερη συσκευασία τόσο το καλύτερο.

 

7. Τι ζητάμε από τους πελάτες μας;

Ενθαρρύνουμε όλους τους πελάτες μας όταν παραλάβουν το δέμα τους να επαναχρησιμοποιήσουν, να κομποστοποιήσουν ή να ανακυκλώσουν όλα τα υλικά συσκευασίας.