Ηλεκτρονικό κατάστημα Sapontina

H Sapontina είναι το 1ο zero waste e-shop που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα της κρίσης το 2014 από μια ελληνίδα γυναίκα και μαμά.

Το 2013 νιώθοντας την ανάγκη να μειώσουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα και τα οικιακά απορρίμματα της οικογένειάς μας, αποφασίσαμε να αναζητήσουμε νέες και παλιές εναλλακτικές λύσεις. Αντικαταστήσαμε τα προϊόντα μιας χρήσης και τα πλαστικά εργαλεία της καθημερινότητας μας με προϊόντα από φυσικά, βιώσιμα υλικά που αντέχουν στον χρόνο και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να επιστρέψουν στο χώμα μέσω της κομποστοποίησης. Έτσι στην συνέχεια αυτής της προσπάθειας το 2014 δημιουργήσαμε τη Sapontina, συνδεθήκαμε με ανθρώπους ίδιας φιλοσοφίας και θέσαμε κοινούς στόχους, ενώ παράλληλα μέσα από την εργασία μας, ενισχύσαμε την οικολογική συνείδηση ακόμη περισσότερων συνανθρώπων μας.

Σήμερα η φιλοσοφία της κυκλικής οικονομίας (Circular Economy) και το Zero Waste κίνημα αποκτά όλο και πιο πολλούς ακόλουθους όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Αισθανόμαστε περήφανοι που προσθέτουμε το δικό μας λιθαράκι στο «χτίσιμο» αυτής της αλλαγής, μιας αλλαγής που είναι «μονόδρομος» και απαραίτητη για την σωτηρία του πλανήτη και της ζωής.

Ετικετες προϊοντων