Γιατί να επιλέξετε φυσικό σαπούνι για εσάς και την οικογένειά σας;

Επειδή είναι πολύ καλύτερο για το δέρμα σας από ό, τι άλλα "σαπούνια".

Τα σαπούνια μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε δύο ομάδες: Το πραγματικό σαπούνι και το ψεύτικο σαπούνι.
Τα πραγματικά σαπούνια είναι φτιαγμένα με φυσικά συστατικά και έχουν τη δική τους φυσική γλυκερίνη. Ως ψεύτικα σαπούνια ορίζονται όλα εκείνα τα εμπορικά "σαπούνια" που είναι κυρίως συνθετικά , γεμάτα από σκληρά απορρυπαντικά και πετροχημικές ουσίες... αυτά που γεμίζουν τα ράφια πολλών σούπερ μάρκετ σήμερα , όπως τα εξής:

Τα διάφανα (ή αδιαφανή) "γλυκερίνης" σαπούνια τα οποία γίνονται με φθηνές, συνθετικές βάσεις σαπουνιού και όχι από γνήσια φυτική γλυκερίνη. Τα περισσότερα από τα εμπορικά αφρόλουτρα και κρεμοσάπουνα στην αγορά, τα touted (πολλά υποσχόμενα) «υποαλλεργικά» σαπούνια ή αντισάπουνα που συνιστώνται από ειδικούς & αισθητικούς της επικρατούσας τάσης (ο όρος αυτός δεν έχει νόημα!) καθώς και αρκετά από τα δήθεν «φυτικά» σαπούνια που βρίσκονται στο τοπικό φαρμακείο σας! Ελέγξτε τα συστατικά , θα δείτε ακριβώς πόσα φθηνά έλαια (όπως η σόγια, φυτικά, ζωικά λίπη) και συνθετικά πετροχημικά περιέχουν.
Μην αγοράζετε τέτοια! Δεν γίνεται προσθέτοντας απλά μια πρέζα βότανα και ένα όνομα που ακούγεται φυσικό, να κάνετε ένα συνθετικό (ψεύτικο) σαπούνι, πραγματικό. Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες, κάντε ερωτήσεις, ενημερωθείτε.
Ακόμα κι αν έχετε χρησιμοποιήσει αυτά τα σκληρά εμπορικά σαπούνια για χρόνια , μετά την ενημέρωσή μας, διαβάζοντας τη σελίδα μας και δοκιμάζοντας τα φυσικά σαπούνια μας, θα ξέρετε πόσο πολύ καλύτερη και ασφαλέστερη μπορεί να γίνει η εμπειρία του μπάνιου σας.
Οπλισμένοι με ένα μικρό κομμάτι γνώσης, το πραγματικά χειροποίητα, φυσικά σαπούνια είναι αρκετά εύκολο να εντοπιστούν... Ψάξτε για σαπούνια με βάση το ελαιόλαδο - είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά για την αναζωογόνηση του δέρματος. Τα περισσότερα εμπορικά "σαπούνια" περιέχουν πολύ λίγο ή καθόλου ελαιόλαδο γιατί είναι ακριβό, και εκείνα που έχουν, συχνά περιέχουν κατεργασμένο πυρηνέλαιο, ένα λάδι κατώτερης ποιότητας που εξάγεται με επιβλαβείς χημικούς διαλύτες.

Αξίζει το δέρμα μας ο,τι καλύτερο; 

Φυσικά ναι! Αν θέλετε ανώτερη φροντίδα του δέρματος, επιλέξτε σαπούνι που παράγεται με την ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης. Αποφύγετε τα αρωματικά έλαια, τα ποτ πουρί έλαια, καθώς και παρόμοιους τέτοιους όρους οι οποίοι είναι όλοι διαφορετικές ονομασίες για συνθετικά αρωματικά έλαια. Πολλά από αυτά περιέχουν άγνωστα ή τοξικά συστατικά, που μολύνουν το περιβάλλον μας και είναι μία από τις μεγαλύτερες αιτίες ερεθισμού και ευαισθησίας του δέρματος σήμερα. Ένα προϊόν που έχει ένα όνομα βότανου ή ακούγεται φυτικό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προέρχεται από κάποιο φυτό , συνήθως περιέχει συνθετικά αρώματα που γίνονται σε ένα εργαστήριο. Ομοίως, πολλά σαπούνια που υποτίθεται ότι περιέχουν βανίλια, γιασεμί, τριαντάφυλλο, λουίζα, σανταλόξυλο κ.τ.λ. γίνονται επίσης με συνθετικά αρώματα, διότι τα πραγματικά αιθέρια έλαια (πτητικές ουσίες που απομονώνονται μέσω μιας διεργασίας από ένα αρωματικό φυτό) είναι ακριβά. Αν ένα έλαιο δεν έχει λατινική βοτανική ονομασία, τότε δεν είναι πραγματικό αιθέριο έλαιο και δεν έχει αρωματοθεραπευτικά οφέλη.
Ψάξτε για σαπούνια που γίνονται με πραγματικά αιθέρια έλαια που εξάγονται από φυτά τα οποία είναι ασφαλή και θεραπευτικά, όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Είναι λίγο πιο ακριβά , αλλά αξίζει τον κόπο από την άποψη της υγείας σας και την υγεία του πλανήτη μας. Εάν η ετικέτα λέει απλά "άρωμα"  ή "parfum " είναι πιθανώς ένα ψεύτικο συνθετικό άρωμα.
Άλλα συνθετικά πρόσθετα για να αποφεύγετε είναι τα αντιβακτηριακά triclosan & τρικλοκαρβάνη , Tetrasodium EDTA (αμφιλεγόμενο συντηρητικό από φορμαλδεϋδη & κυανιούχο νάτριο), TEA (Triethanolamine - ρυθμιστής PH), προπυλενογλυκόλη, βουτυλενογλυκόλη (πετροχημικές υγραντικές ουσίες), DEA , SLS & SLES (απορρυπαντικοί αφριστικοί-πυκνωτικοί παράγοντες), PARABENS (ενοχοποιημένα συντηρητικά), πετροχημικά & παραφινέλαια, Isopropyl Alcohol (διαλύτης, παράγωγο πετρελαίου), Isothiazolinone (αμφιλεγόμενο συντηρητικό)... είναι μόνο μερικά. Δεν είναι είδη που υπάρχουν στη φύση μας, στο δέρμα μας, στην υγεία μας ή στο περιβάλλον μας.

Το καλύτερο τεστ... 
Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε τη διαφορά είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλοφτιαγμένο φυσικό σαπούνι - το τονίζω "καλοφτιαγμένο" γιατί δεν είναι όλα τα χειροποίητα σαπούνια ίσης ποιότητας. Εάν ένα σαπούνι ξηραίνει το δέρμα σας, η επιδερμίδα σας "τραβάει" ή σας προκαλεί φαγούρα, μπορεί να μην είναι πραγματικό. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα καλοφτιαγμένο, πλούσιο σε φυσική γλυκερίνη, χειροποίητο αγνό σαπούνι από ελαιόλαδο για να θρέψει το δέρμα σας, αφήνοντάς το λείο και απαλό. 
Έτσι, αν ψάχνετε για ένα σαπούνι που θα αγαπήσετε και εσείς και το σώμα σας, διαθέστε λίγο χρόνο να αναζητήσετε ένα φυσικό χειροποίητο σαπούνι με κύριο συστατικό το ελαιόλαδο. Μπορεί να κοστίζει περισσότερο , αλλά παίρνετε ο,τι πληρώνετε και το δέρμα σας θα σας ευχαριστεί για αυτό.