Το φυσικό (άσπρο) σαπούνι ελαιόλαδου γνωστό και ως σαπούνι καστίλλης είναι το πιο αγνό προϊόν για το λούσιμο και το μπάνιο μας.
Γι' αυτό φυσικά θα πρέπει να είναι και η πρώτη μας επιλογή για την σωματική υγιεινή και φροντίδα των μωρών μας. Είναι περιττό να αναφέρουμε οτι δεν περιέχουν parabens, EDTA, SLS κτλ., καθώς είναι αγνό φυσικό προϊόν ελαιολάδου, αποτελούμενο από  ελαιόλαδο, νερό και σόδα, χωρίς συντηρητικά και χημικά πρόσθετα. Οι ευεργετικές ιδιότητες του παρθένου ελαιολάδου ενυδατώνουν, θρέφουν και καταπραΰνουν την παιδική επιδερμίδα. Επιλέξτε ένα 100% φυσικό και καλοφτιαγμένο, χειροποίητο σαπούνι παρθένου ελαιολάδου για το μωρό σας. Χρησιμοποιήστε το στο μπάνιο του και σε κάθε αλλαγή πάνας. Μην χρησιμοποιείτε μωρομάντηλα που περιέχουν πλήθος χημικών και συντηρητικών. Άπλα πλύντε το μωρό σας με γνήσιο σαπούνι και στην συνέχεια ενυδατώστε και προστατέψτε το δερματάκι του με μια αγνή κεραλοιφή (με γνήσιο κερί μέλισσας και όχι κερί με παραφίνη - θα το ξεχωρίσετε μυρίζοντας το άρωμα του μελιού). Έτσι θα αποφύγετε με τον πλέον φυσικό τρόπο τα συγκάματα και τους ερεθισμούς.

Τα πολυδιαφημισμένα ή τύπου φαρμακευτικά "παιδικά" αφρόλουτρα και σαμπουάν που συστήνουν οι περισσότεροι παιδίατροι και δερματολόγοι (ευτυχώς όχι όλοι) είναι στην ουσία πετρέλαιο με σουλφόνωση. Αν δεν είναι φυσικό σαπούνι, θα έχει σαν βάση απορρυπαντικό, δηλαδή χημικό προϊόν προερχόμενο συνήθως από το πετρέλαιο.Ακολουθούν τα διάφορα πρόσθετα με λατινικά ονόματα, βότανα, συνθετικά αρώματα, συντηρητικά και χημικές χρωστικές. Επιπλέον είναι ασύμφορα, διότι αδειάζουν γρήγορα και η πλαστική τους συσκευασία επιβαρύνει το περιβάλλον. Το σαπούνι (αντισάπουνο) χωρίς σαπούνι έχει παρόμοιες ιδιότητες με αυτές του φυσικού σαπουνιού, πλένει σαν σαπούνι, αφρίζει σαν σαπούνι, έχει την υφή του σαπουνιού. Και όμως, δεν είναι σαπούνι! Η σύστασή του δεν έχει τίποτα φυσικό. Απορρυπαντικό, αφριστικός παράγοντας, παραφίνη, συντηρητικά, αρώματα κλπ. δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων. 

Αυτό θέλουμε για τα παιδιά μας; Ένα μπουκάλι που μυρίζει... "πούδρα" και θυμίζει μωρουδίστικο άρωμα; Ρέει εύκολα υγρό και κάνει πλούσιο αφρό; Όχι! Μόνο καθαριότητα και πάνω απ' όλα υγεία.

TIP: Χρησιμοποιήστε πρώτα οι ίδιοι για λίγο καιρό το σαπούνι που επιλέξατε για το μωρό σας, έτσι θα είστε πιο βέβαιοι για την ποιότητά του.