Η επιλογή του σωστού μεγέθους MeLuna

Το Me Luna έρχεται σε ένα ευρύ φάσμα  μορφών και μεγεθών για έναν πολύ καλό λόγο: Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική!

Κάθε εμμηνορροϊκό κύπελλο  για να είναι αποτελεσματικό, η επιλογή του σωστού μεγέθους είναι ζωτικής σημασίας.

Πως χρησιμοποιείται;

Δείτε και κατεβάστε το φύλλο με τις *ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ στα ελληνικά (PDF) στο τέλος της σελίδας.

Ένα κύπελλο που είναι πάρα πολύ μικρό ...

 • Δεν θα σφραγίσει σωστά

 • Μπορεί να γλιστρήσει προς τα κάτω ή να διαστρεβλώνεται

 • Μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί όταν τοποθετείται πολύ βαθιά
   

Ένα κύπελλο που είναι πάρα πολύ μεγάλο ...

 • Δεν μπορεί να ξεδιπλωθεί πλήρως μέσα στον κόλπο

 • Μπορεί να προκαλέσει δυσφορία ή ακόμα και πόνο

 

Το μέγεθος δεν καθορίζεται αναγκαστικά από την βαρύτητα της ροής σας.

Μπορεί να έχετε μια μεγάλη ροή, αλλά ένα μεγάλο κύπελλο να μην είναι σε θέση να ξεδιπλωθεί σωστά ή να το βρείτε άβολο.

Αντίθετα, η ροή σας μπορεί να είναι το ελαφριά, αλλά αν χρησιμοποιείτε ένα μικρότερο κύπελλο και είναι πάρα πολύ μικρό, μπορεί να αλλάξει θέση ή να μην σφραγίζει σωστά.

Για να επιλέξετε το σωστό μέγεθος, θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν πολλούς παράγοντες: 

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ: Επειδή ο κόλπος είναι παραμορφωμένος κατά τον τοκετό, μπορεί να αλλάξει το σχήμα, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται ένα μεγαλύτερο κύπελλο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μετά από κολπικό τοκετό θα πρέπει να αλλάξετε στο επόμενο μεγαλύτερο μεγέθος  Me Luna. 

ΜΥΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ: Πολύ μικροκαμωμένες γυναίκες χρησιμοποιούν συχνά τα μεγέθη S ή Μ γυναίκες που είναι ψηλές και δυνατές τείνουν να προτιμούν μεγαλύτερα μεγέθη. Το μέγεθος του σώματος και το ανάστημα φαίνεται να έχουν αντίκτυπο στο απαιτούμενο μέγεθος ενός εμμηνορροϊκού κυπέλλου. 

ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (FITNESS): Οι αθλητικές δραστηριότητες επηρεάζουν τη συνολική σταθερότητα του συνδετικού ιστού σας, καθώς και τον γενικό μυϊκό τόνο. Ο αθλητισμός και η άσκηση ενδυναμώνουν τους μύες  του πυελικού εδάφους, ιδιαίτερα η ιππασία, η γιόγκα, πιλάτες, ασκήσεις Kegel, και ο χορός Pole. Οι γυναίκες που έχουν δυνατότερους μύες του πυελικού εδάφους συνήθως προτιμούν ένα μικρότερο εμμηνορροϊκό κύπελλο.

ΗΛΙΚΙΑ: Είναι κοινά αποδεκτό ότι το μέγεθος της επιλογής για τα εμμηνορροϊκά κύπελλα εξαρτάται από την ηλικία, με το αιτιολογικό ότι ο μυϊκός τόνος μειώνεται με την ηλικία και ως εκ τούτου, οι μεγαλύτερες γυναίκες θα χρειαστούν ένα μεγαλύτερο κύπελλο. Ωστόσο, τα στοιχεία μας, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση μεταξύ της ηλικίας και της ανάγκης για μεγαλύτερα εμμηνορροϊκά κύπελλα.

Οι γυναίκες με μικρή διάπλαση, των οποίων το ανάστημα δεν έχει αλλάξει και δεν είχαν φυσιολογικό τοκετό, μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιήσουν το μέγεθος S μέχρι την εμμηνόπαυση. Ομοίως, μια νεαρή γυναίκα που θα μπορούσε να είναι ψηλή και δυνατή,  μπορεί να χρησιμοποιήσει Me Luna μέγεθος L με επιτυχία από πολύ μικρή ηλικία.

Ειδικά ζητήματα:

Για τις γυναίκες που δεν είχαν ποτέ σεξουαλική επαφή, σας προτείνουμε το μέγεθος S (πιθανώς Me Luna SHORTY S)

 

 

Me Luna SHORTY

Για τις γυναίκες με ειδικές ανάγκες εμμηνορροϊκού κυπέλλου, έχουμε δημιουργήσει το SHORTY Me Luna. Το SHORTY Me Luna είναι μικρότερο από το κανονικό μοντέλο μας, και είναι διαθέσιμο σε 4 μεγέθη: SHORTY S, SHORTY M, SHORTY L και XL SHORTY. Είναι σχεδιασμένο για τις γυναίκες των οποίων ο κόλπος είναι μικρότερος (για παράδειγμα, ως αποτέλεσμα της πρόπτωσης μήτρας).

 

Βαθμοί απαλότητας: Classic, Sport, Soft

Μεγέθη: SHORTY S, SHORTY M, SHORTY L, SHORTY XL

Το σχήμα του Me Luna SHORTY είναι ελαφρώς διαφορετικό από το "κανονικό" MeLuna κύπελλο, είναι μικρότερο. Η εξαγωγή του MeLuna SHORTY μπορεί να απαιτεί λίγη περισσότερη πρακτική εξάσκηση.

Σας προτείνουμε το Me Luna SHORTY για τις γυναίκες που ο κόλπος τους είναι πολύ μικρός, ή ο τράχηλος τους βρίσκεται κοντά στην είσοδο του κόλπου. Λεπτεπίλεπτες, ευαίσθητες γυναίκες που δεν είχαν ποτέ σεξουαλική επαφή, και γυναίκες που έχουν πρόπτωση μήτρας θα πρέπει να δοκιμάσουν το Me Luna SHORTY. 

Επιλέγοντας το σωστό βαθμό της απαλότητας

Me Luna Classic, Soft ή Sport;

Me Luna CLASSIC

Το υλικό του Me Luna Classic έχει απαλότητα 40 Shore (ένας όρος για την περιγραφή της ευελιξίας των πλαστικών). Ένα εμμηνορροϊκό κύπελλο πρέπει να ξεδιπλώνεται ή να ανοίξει «pop» εντελώς μέσα στον κόλπο για να σφραγίσει. Το υλικό του κυπέλλου πρέπει να είναι αρκετό για να ξεδιπλωθεί μέσα στον κόλπο, ενώ περιβάλλεται από τους μύες του κόλπου σταθερά, αλλά την ίδια στιγμή το υλικό δεν θα πρέπει να είναι δυσάρεστα σκληρό. Ένα εμμηνορροϊκό κύπελλο δεν θα πρέπει να προκαλεί καμία αίσθηση πίεσης, όταν είναι στην σωστή θέση του. Στην ιδανική περίπτωση, ένα κύπελλο πρέπει να είναι αρκετά μαλακό, ώστε να διπλώσετε εύκολα, με αρκετή αντοχή για να "ανοίξει-pop" μέσα στον κόλπο. 

Ποιά θα πρέπει να επιλέξει Me Luna Classic;

Το Me Luna Classic είναι ο βαθμός της απαλότητας που είναι κατάλληλο για τις περισσότερες γυναίκες:

- Κάθε γυναίκα με κανονικά ανεπτυγμένους μύες

- Κάθε γυναίκα με φυσιολογική ευαισθησία (χωρίς πόνο ή πίεση με την προηγούμενη χρήση ταμπόν)

Me Luna SOFT

Το υλικό του μαλακού Me Luna έχει απαλότητα των 30 Shore, και εως εκ τούτου είναι 25% πιο μαλακό από το Me Luna Classic. Αυτό το υλικό έχει αίσθηση πολύ μαλακή και μπορεί να συμπιεστεί εύκολα. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι το υλικό δεν έχει τόση ένταση όπως το Me Luna Classic, και ως εκ τούτου μερικές φορές δεν «ανοίγει –pop» στο εσωτερικό του κόλπου τόσο εύκολα. Χρησιμοποιώντας ένα Me Luna Soft απαιτείται συνήθως περισσότερη πρακτική εξάσκηση απ’ ότι η χρήση του Me Luna Classic.

Αν η πίεση των κολπικών μυών γύρω απ’ το Me Luna Soft είναι πολύ ισχυρή, υπάρχει ο κίνδυνος το κύπελλο να μην ξεδιπλωθεί σωστά στο εσωτερικό του κόλπου. Το Me Luna Soft συνιστάται για τις γυναίκες των οποίων οι μύες του πυελικού εδάφους μπορεί να μην είναι τόσο ισχυροί. Οι γυναίκες με φυσιολογικούς πυελικούς μύες θα πρέπει να επιλέξουν Me Luna Classic.

Ποιά θα πρέπει να επιλέξει Me Luna Soft;

Το Me Luna Soft δημιουργήθηκε για γυναίκες που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες, και για γυναίκες που οι μύες του πυελικού εδάφους τους είναι λιγότερο ανεπτυγμένοι:

- Οι γυναίκες που βρίσκουν την χρήση των ταμπόν άβολη, προκαλώντας τους πίεση ή πόνο

- Οι γυναίκες που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στην πίεση και στον πόνο

- Οι γυναίκες των οποίων οι μύες του πυελικού εδάφους είναι λιγότερο ανεπτυγμένοι.

Me Luna SPORT

Το Me Luna Sport έχει απαλότητα 50 Shore, και ως εκ τούτου έχει 25% μεγαλύτερη αντίσταση (πιο σκληρό) απ' ο,τι το Me Luna Classic. Εάν πατήσετε το κύπελλο με το χέρι σας, επανέρχεται αμέσως στην αρχική του μορφή.

Η αντίσταση αυτή κάνει το Me Luna Sport λίγο πιο δύσκολο να χρησιμοποιηθεί, αλλά αυτή η ανθεκτικότητα σημαίνει επίσης ότι ακόμη και υπό την πίεση των ισχυρών μυών της πυέλου το κύπελλο μπορεί να ξεδιπλωθεί τέλεια και να σφραγίσει παραμένοντας στη θέση του, ακόμα και κάτω από την πίεση του αθλητισμού και της άσκησης.

Το Me Luna Sport έχει σχεδιαστεί για γυναίκες με ισχυρούς πυελικού μύες. Σε ορισμένα αθλήματα και ασκήσεις αναπτύσσονται ιδιαίτερα ισχυροί μύες του πυελικού εδάφους, όπως η γιόγκα, ιππασία, Pilates, ασκήσεις Kegel, και Pole Dancing.

Ποιά θα πρέπει να επιλέξει Me Luna Sport;

Το Me Luna Sport συνιστάται για:

- Γυναίκες των οποίων η αθλητική ικανότητα είναι άνω του μέσου όρου.

- Γυναίκες των οποίων οι μύες του πυελικού εδάφους είναι πολύ καλά τονισμένοι.

 

Οι επιλογές λαβής

 • Mπίλια (Ball)
 • Δακτύλιος (Ring)
 • Στέλεχος (Stem)
 • Βασικό μοντέλο (Basic)
 1. Ο δακτύλιος είναι εύκολο να πιαστεί και να κάνει την αφαίρεση πιο εύκολη, γι 'αυτό συχνά προτιμάται από τις αρχάριες.

 2. Η μπίλια είναι το πιο δημοφιλές στυλ λαβής μας.

 3. Το στέλεχος συνιστάται για τις γυναίκες που προτιμούν να φορούν MeLuna πολύ βαθιά, ή των οποίων ο τράχηλος βρίσκεται πολύ πιο πίσω στον κόλπο. Οι αρχάριες που είναι ανήσυχες σχετικά με την αφαίρεση του Me Luna μπορεί να προτιμούν το στέλεχος . Επιπλέον - εάν το στέλεχος είναι πολύ μεγάλο ή ενοχλητικό, τότε αυτό μπορεί εύκολα να κοπεί στο μήκος που προτιμάται.

 4. Το βασικό μοντέλο δεν έχει πρόσφυση σε όλα, και προτείνουμε αυτό το στυλ μόνο για πολύ έμπειρους χρήστες. Εισαγωγή και αφαίρεση απαιτούν πολλή πρακτική.

Δείτε όλη την σειρά των MeLuna cups εδώ.

Χρειάζεστε βοήθεια στην επιλογή μεγέθους; Μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Για προσωπικές συμβουλές σχετικά με την επιλογή μεγέθους Gaia cup, Lunette cup & MeLuna cup, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κλειστή Ομάδα μας στο Facebook: CUPS & PADS GREECE  ή με e-mail στο sapontina.info@gmail.com.

 

*Δείτε και κατεβάστε το φύλλο με τις *ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ στα ελληνικά (PDF) στο τέλος της σελίδας.

MELUNA CUP : Μέγεθος, μαλακότητα, λαβή - Ποιο μου ταιριάζει;

MELUNA CUP : Μέγεθος, μαλακότητα, λαβή - Ποιο μου ταιριάζει;

MELUNA CUP : Μέγεθος, μαλακότητα, λαβή - Ποιο μου ταιριάζει;

MELUNA CUP : Μέγεθος, μαλακότητα, λαβή - Ποιο μου ταιριάζει;