Οδηγίες χρήσης του Gaia cup

 • Το κύπελλο συλλογής εμμήνου ρύσης Gaia κατασκευάζεται από την υψηλότερης ποιότητας ιατρική σιλικόνη, την Wacker  ELASTOSIL® (με πιστοποιημένη βιο-συμβατότητα), English translation of the State Health Institute regarding the health safety of Gaia Cup

• Εύκολο στη χρήση, μεγάλη διάρκεια ζωής.

• Αξιόπιστο, ιδανική λύση για όλα τα είδη των σπορ και δραστηριοτήτων.

• Οικονομικό - αντικαθιστά σερβιέτες και ταμπόν .

• Οικολογικό - δεν προκαλεί απόβλητα, όπως με τη χρήση των σερβιετών και των ταμπόν.

• Υγιεινό - δεν είναι αλλεργιογόνο, δεν υπάρχουν περιπτώσεις του συνδρόμου τοξικού σοκ, δεν προκαλεί μόλυνση, δεν ξηραίνει τις μεμβράνες του βλεννογόνου, δεν επηρεάζει το περιβάλλον του κόλπου. 

 

Πώς να τοποθετήσετε το κύπελλο: 

Βήμα 1: 

Πριν από τη χρήση, πλύνετε τα χέρια σας και το κύπελλο καλά. Κρατήστε το κύπελλο με το στέλεχος προς τα κάτω, στη συνέχεια, διπλώστε το κύπελλο σχηματίζοντας ένα U. 

Βήμα 2: 

Κρατήστε το κύπελλο σφιχτά διπλωμένο στη μία πλευρά με τον αντίχειρά σας και από την άλλη με τα δάχτυλά σας ακριβώς κάτω από το χείλος. 

Βήμα 3: 

Σε μια άνετη θέση (όρθια, καθιστή ή οκλαδόν), χαλαρώστε τους κοιλιακούς μυς σας και τοποθετήστε το διπλωμένο κύπελλο στον κόλπο σας με διπλωμένες στρογγυλεμένες άκρες πρώτα. Για να διευκολυνθεί η εισαγωγή, μπορείτε να υγράνετε το κύπελλο με νερό. Πιέστε το κύπελλο μέχρις ότου το στέλεχος είναι ευθυγραμμισμένο με τα χείλη του κόλπου, αλλά δεν προεξέχει έξω. Τώρα το κύπελλο κρατιέται από τους κολπικούς μύες. Μην πιέζετε το κύπελλο πολύ ψηλά, γιατί μπορεί να έχετε να διαρροή σε μια τέτοια θέση. 

Βήμα 4: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τώρα πιάστε το άκρο του κυπέλλου, και στρίψτε το ελάχιστα με χαλαρούς τους μύες  για να ανοίξει. Αν τραβώντας το ελαφρά δεν γλιστράει, σημαίνει ότι το κύπελλο έχει ανοίξει και σφραγίσει πλήρως, τοποθετημένο στην κατεύθυνση του κόκκυγα. Εάν δεν μπορείτε να στρίψετε το κύπελλο, ή σας πονάει όταν κάθεστε, το κύπελλο δεν έχει τοποθετηθεί σωστά και δεν θα ανοίξει. Ακολουθήστε τις οδηγίες και πάλι από την αρχή. Αν το στέλεχος προεξέχει από τον κόλπο και σας ενοχλεί όταν κάθεστε, μπορείτε να το κόψετε, αλλά να είστε βέβαιη ότι πρέπει να αφήσετε στέλεχος μήκους τουλάχιστον 0,5 cm, καθώς βοηθάει να πιάσετε το κύπελλο πιο εύκολα. 

 

Πώς να αφαιρέσετε το κύπελλο: 

 Πλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι. Σε μια άνετη θέση, είτε όρθια είτε καθιστή, χαλαρώστε τους κοιλιακούς μύες σας και αρχίστε να πιέζετε απαλά. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και το δείκτη σας, βρείτε το στέλεχος και τραβήξτε σε φυσική γωνία του κόλπου σας. Πιάστε και πιέστε καλά την βάση του κυπέλλου για να αποσφραγιστεί από τα τοιχώματα του κόλπου και τραβήξτε το έξω. Εάν δεν μπορείτε να τραβήξετε το κύπελλο έξω με αυτόν τον τρόπο, χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να κάνετε ένα μικρό βαθούλωμα στο κύπελλο για να πάρει αέρα μεταξύ των τοιχωμάτων του κόλπου και του κυπέλλου. Εάν δεν είστε στην λεκάνη, προσέξτε να μην χυθεί το κύπελλο κατά την αφαίρεση του. Αδειάστε το κύπελλο στην τουαλέτα και πλύνετε το με ζεστό νερό, εάν αυτό είναι διαθέσιμο. Στη συνέχεια, μπορείτε να επανατοποθετήσετε το κύπελλο. 

 Η τοποθέτηση του κυπέλλου μπορεί να φαίνεται δύσκολη στην αρχή, αλλά με λίγη εξάσκηση, η όλη διαδικασία δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα. Έχετε υπομονή: θα ανταμειφθείτε γι' αυτό! 

 

Πώς να καθαρίσετε και να αποθηκεύσετε το κύπελλο: 

 Μετά από κάθε αφαίρεση, πλύνετε το κύπελλο με το ζεστό νερό. Για να βεβαιωθείτε ότι το κύπελλο είναι καθαρό στην αρχή της εμμήνου ρύσεως, βράζετε το κύπελλο για 2-5 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι το κύπελλο είναι πλήρως βυθισμένο. Αν δεν υπάρχει αρκετό νερό, μπορεί να βλάψει το κύπελλο. Μην χρησιμοποιείτε επιθετικά ουσίες, όπως χλώριο ή υπεροξείδιο, που ενδέχεται να βλάψουν την σιλικόνη. Το κύπελλο έχει μικρές τρύπες κάτω από το χείλος, τις οποίες επίσης πρέπει να διατηρείτε καθαρές. Αν ταξιδεύετε, πάντα να πλένετε το κύπελλο με τη χρήση πόσιμου νερού. Μετά την περίοδο σας, ξεπλύνετε καλά το κύπελλο, στεγνώστε το και τοποθετήστε το σε μια υφασμάτινη τσάντα. Μην το βάλετε σε μια πλαστική σακούλα ή κλειστό δοχείο. 

Αν είστε σε μια κατάσταση όπου δεν μπορείτε να πλύνετε το κύπελλο, σκουπίστε με μια χαρτοπετσέτα. Μετά από λίγο καιρό το χρώμα του κυπέλλου μπορεί να αλλάξει το χρώμα, όπως και να 'χει, αυτό δεν επηρεάζει τη χρήση του. 

 

 Πόσο συχνά είναι απαραίτητο να αδειάσετε το κύπελλο: 

 Το κύπελλο έχει χωρητικότητα 30 ml. Το κύπελλο πρέπει να αδειάζει 2-3 φορές περίπου την ημέρα όταν η αιμορραγία είναι σε υψηλά επίπεδα, αλλά θα σας κρατήσει όλη τη νύχτα. Όταν η αιμορραγία λιγοστεύει, αδειάστε το κύπελλο μετά από 10 έως 12 ώρες το πολύ. Γρήγορα Θα μάθετε πόσο συχνά χρειάζεται να αδειάσετε το δοχείο. 

 

 Αν υπάρξει διαρροή: 

 Προσεκτικά μελετήστε τις οδηγίες τοποθέτησης. Μην τοποθετείτε το κύπελλο τόσο βαθιά όσο ένα ταμπόν ή ένα διάφραγμα. Θα πρέπει να είναι σε θέση τέτοια που να μπορείτε να περιστρέψετε το κύπελλο μετά την εισαγωγή. Εάν το μέγεθος S παρουσιάζει διαρροές ή εισέρχεται πάρα πολύ βαθιά, αλλάξτε το με ένα μέγεθος L, ακόμα κι αν είστε κάτω των 25 ή δεν έχετε γεννήσει πριν. Εάν το μέγεθος L παρουσιάζει διαρροές, βεβαιωθείτε ότι έχει τοποθετηθεί σωστά. Μια διαρροή συνήθως οφείλεται σε λανθασμένη τοποθέτηση. Χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας, βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως ανοικτό και τα τοιχώματα του κυπέλλου αγγίζουν τα τοιχώματα του κόλπου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η διαρροή μπορεί να προκαλείται από την αδυναμία των μυών. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, ειδικές ασκήσεις μπορεί να χρησιμεύσουν. 

 

Τι πρέπει να κάνετε εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το κύπελλο: 

 Εάν δεν είστε σε θέση να αφαιρέσετε το κύπελλο επειδή τοποθετήθηκε πολύ βαθιά στον κόλπο προς τον τράχηλο της μήτρας, χαλαρώστε τους μύες σας και καθίστε οκλαδόν κάτω (αυτό συντομεύει τη διάρκεια του κολπικού ανοίγματος). Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας μέσα στον κόλπο (με τον ίδιο τρόπο όπως όταν παίρνετε έξω ένα διάφραγμα) και σπρώξτε τους κοιλιακούς μύες σας προς τα κάτω μέχρι να φτάσετε το κύπελλο. Στη συνέχεια, τραβήξτε το σύμφωνα με τη συνιστώμενη διαδικασία. 

 

Σύνδρομο τοξικού σοκ

Κάθε φορά που εισάγετε ή αφαιρείτε το κύπελλο, πλύνετε καλά τα χέρια σας. Το σύνδρομο τοξικού σοκ είναι μια σοβαρή ασθένεια η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία. Προκαλείται από μία βακτηριακή τοξίνη που παράγεται από βακτήρια Staphylococcus aureus και σχετίζεται με τη χρήση των πολύ απορροφητικών ταμπόν. Τα συμπτώματα μοιάζουν με της γρίπης - υψηλός πυρετός, έμετος, διάρροια, ζάλη, εξάνθημα ή λιποθυμία όπως συμβαίνει με το ηλιακό έγκαυμα. 

 

Το κύπελλο Gaia συλλέγει την έμμηνο ρύση, αλλά δεν απορροφά τα φυσικά υγρά, των οποίων η δουλειά είναι να ξεπλύνουν τις ακαθαρσίες και τα βακτήρια από τον κόλπο. Παρ' όλα αυτά, αν κατά τη χρήση του κυπέλλου παρατηρήσετε τα προαναφερθέντα συμπτώματα, αφαιρέστε το κύπελλο και επικοινωνήστε με το γιατρό σας. 

 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: 

Μην χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν, εάν είχατε σύνδρομο τοξικού σοκ. 

Το κύπελλο δεν είναι ένα αντισυλληπτικό και δεν σας προστατεύει από την εγκυμοσύνη. 

Το κύπελλο δεν σας προστατεύει από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. 

Είναι αναγκαίο να αφαιρέσετε το κύπελλο πριν από τη σεξουαλική επαφή. 

Εάν κάποιο από αυτά τα συμπτώματα (πόνος, κάψιμο, ερεθισμός, πόνος μετά την ούρηση, φλεγμονή του κόλπου ή της περιοχής των γεννητικών οργάνων) προκύψουν όταν χρησιμοποιείτε το κύπελλο, αφαιρέστε το και επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. 

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.


GAIA CUP : Οδηγίες Χρήσης